De Balvenie DoubleWood single malt-whisky krijgt zijn onderscheidende karakter door te rijpen in twee verschillende houtsoorten. Elke fase geeft verschillende kwaliteiten aan de resulterende single malt-whisky. Lees meer..
DoubleWood 12 werd gelanceerd in 1993 door Master of Malt David Stewart.
Om The Balvenie DoubleWood te maken, neemt David Stewart MBE whisky die minstens 12 jaar in traditionele whiskyvaten heeft doorgebracht, Amerikaanse eiken ex-bourbonvaten en okshoofden, en verplaatst deze naar Spaans eiken ex-Oloroso sherryvaten voor nog eens negen maanden.
De whisky wordt vervolgens gedurende 3-4 maanden overgebracht naar grote eikenhouten vaten die "tuns" worden genoemd, zodat de whisky's van individuele vaten kunnen "trouwen".
De Balvenie DoubleWood single malt-whisky krijgt zijn onderscheidende karakter door te rijpen in twee verschillende houtsoorten. Elke fase geeft verschillende kwaliteiten aan de resulterende single malt-whisky.
De traditionele vaten worden zachter en voegen een delicaat karakter toe, het sherryhout zorgt voor diepte en volheid van smaak en de laatste paar maanden in onze vaten laten de whisky's harmonieus met elkaar trouwen.
Tasting Notes:
Neus: Zoet fruit en Oloroso-sherrytonen, gelaagd met honing en vanille.
Smaak: Zacht en zacht met prachtig gecombineerde smaken ~ nootachtige zoetheid, kaneelkruidigheid en een subtiel geproportioneerde laag sherry.
Finish: Lang en verwarmend
De Balvenie DoubleWood single malt-whisky krijgt zijn onderscheidende karakter door te rijpen in twe..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen