Wij streven naar authenticiteit en eerlijkheid
Familiebedrijf:
Kalkwijck distillers vind zijn oorsprong in een landbouwbedrijf dat is opgericht in 1803 en al meer dan twee eeuwen in handen is van de familie Benus. Vele generaties lang wordt er al graan verbouwd en verwerkt. Het bedrijf heeft heden ten dage nog altijd een traditioneel veenkoloniaal bouwplan met fabrieksaardappelen, brouwgerst, rogge en snijmais. De huidige Groningse boerderij is in 1904 gebouwd en heeft de naam Pertjaja wat in het Maleis ‘geloven’ of ‘zo is het goed” betekent.
Van graan tot graanalcohol:
In 2009 is er een nieuw onderdeel aan het landbouwbedrijf toegevoegd met als doel de eigen geteelde granen te gaan verwerken tot kwalitatief hoogwaardige sterk alcoholische dranken, zoals jenevers, likeuren en whisky. Kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap staan daarbij hoog in het vaandel.
Duurzame productie:
Wij maken gebruik van organische mest en windenergie (Leemans molen te Vriezenveen).
Onze afvalstoffen worden verwerkt tot veevoer en de vervoersbewegingen zijn geminimaliseerd,
door het gehele productie proces op en rond de boerderij te laten plaatsvinden. We kunnen daarom met trots zeggen dat we er in zijn geslaagd om streekproducten op een duurzame manier te produceren.
De distilleerderij:
De distilleerderij is gevestigd in het achterhuis van de oude Groningse boerderij waar de sfeer van het alcohol stoken het meest tot zijn recht komt.
Het hart van de distilleerderij zijn diverse traditionele koperen ketels met whiskyhelmen.
Naast de ketels staan de distilleerkolommen en de koeltorens, die het geheel complementeren. De producten en halffabricaten worden opgeslagen in authentieke magazijnen.
Onder het oog van distillateur Lisanne Benus (26 jaar) worden er vele mooie producten gedistilleerd die steeds meer hun weg vinden naar de liefhebbers.