Wijngaard
De wijngaard van 45 hectare, verdeeld over 11 percelen, bevindt zich in het dorp Lannepax. Het bestaat uit de vier traditionele Armagnac-druivensoorten: Ugni Blanc 58%, Colombard 16%, Folle-Blanche 14% en Baco 12%. Het hele jaar door besteedt Rinaldo, de wijngaardmanager, de grootste zorg aan de wijnstokken tijdens hun ontwikkeling.
Wijnkelder
De vier druivensoorten worden afzonderlijk geoogst, geperst en gevinifieerd in een wijnkelder, op een paar meter van de distilleerderij. Temperatuurcontrole, mostbezinking en rekken zijn allemaal technieken die Sylvain Delord goed beheerst. Hij is op zoek naar een aromatische wijn die licht zuur is en een laag alcoholgehalte heeft, wat de ideale wijn is voor de distillatie.
Distilleerderij
De distilleerderij bevindt zich in Lannepax, het geboortedorp van de familie. De distillatie, een essentiële en fascinerende stap in de creatie van Armagnac, vindt plaats in het hart van de winter. Zij zijn een van de weinige Armagnac-huizen die twee distillatiemethoden gebruiken; de continue distillatiemethodedie typisch is voor Armagnac en de dubbele distillatie. De twee Armagnac-alambics, waarvan er één een « Sier » is uit 1900, zijn beide kolomdistilleerders die zijn uitgerust met speciale platen, de zogenaamde "spinnenplaten", die ideaal zijn voor de productie van oude Armagnacs. De twee « dubbele distillatie »-distilleerders produceren fruitige eaux-de-vie die bestemd zijn voor jonge Armagnacs.
Rijping
De kelders met meer dan 1000 vaten en een dozijn eikenhouten tanks die de Armagnac eaux-de-vie laten rijpen en beschermen, dateren van de 20e eeuw tot heden. De oudste jaargangen worden bewaard in Bonbonnes (glazen potten) uit het licht, in een kamer genaamd Paradise.