El Amparo is een pure single rum uit Ecuador, geproduceerd in het Jipijapa gebied van een suikerrietvariëteit die Cubana Negra wordt genoemd. Lees meer..
El Amparo is een pure single rum uit Ecuador, geproduceerd in het Jipijapa gebied van een suikerrietvariëteit die Cubana Negra wordt genoemd.
Het suikerriet wordt verwerkt met dezelfde traditionele methoden die al drie generaties lang worden gebruikt. De oogst vindt plaats tussen september en januari, wanneer de planten 18 maanden oud zijn. Het enige gereedschap dat wordt gebruikt is een machete, en de snede wordt gemaakt tot ongeveer 15 cm onder de knop van het riet - zowel om meerdere oogsten van dezelfde plant mogelijk te maken als om te voorkomen dat het sap te zuur wordt wanneer het riet wordt gemalen, aangezien dit deel nog niet rijp is voor verwerking.
De gisting begint vanzelf met wilde gisten in vaten van 1000 tot 3000 liter. De fermentatietijd hangt af van het suikergehalte van het suikerriet en varieert tussen 5 en 7 dagen.
Voor de distillatie wordt een koperen distilleerketel gebruikt met een capaciteit van 500 liter. Een interessant detail is dat de bovenkant van de kolom is uitgerust met een trechtervormig deel. Deze functie dateert van lang geleden en is ontworpen om een specifieke weerstand tegen dampen te creëren en de aroma's te helpen concentreren. Na één distillatie heeft de spirit een sterkte van ongeveer 60% ABV. De eerste batch van El Amparo werd gebotteld op vatsterkte.
El Amparo is een pure single rum uit Ecuador, geproduceerd in het Jipijapa gebied van een suikerriet..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen