Iedere batch Escondida Sotol wordt zorgvuldig gedistilleerd met behulp van ambachtelijke technieken, wat zorgt voor een zacht maar complex profiel met hints van citrus, zwarte peper en geroosterde agave-achtige zoetheid. Lees meer..
Sotol is een gedistilleerde drank afkomstig uit de Chihuahuan-woestijn in het noorden van Mexico en wordt gemaakt van de Dasylirion-plant. Hoewel het vergelijkbaar is met tequila en mezcal, heeft sotol een uniek productieproces en een eigen smaakprofiel. In tegenstelling tot tequila, dat van blauwe agave wordt gemaakt, en mezcal, dat afkomstig is van verschillende agavesoorten, wordt sotol geproduceerd uit de wilde Dasylirion-plant.
De kern van de plant (piña) wordt, net als bij mezcal, geroosterd, gefermenteerd en vervolgens gedistilleerd. Toch onderscheidt sotol zich door zijn subtielere rooksmaak en zijn uitgesproken kruidige, grasachtige en aardse tonen.
Bovendien heeft sotol een Denominatie van Oorsprong (DO), wat betekent dat het alleen legaal geproduceerd mag worden in de Mexicaanse staten Chihuahua, Durango en Coahuila. Dit maakt het niet alleen een bijzondere, maar ook een exclusieve drank met een diepgewortelde regionale traditie.
Iedere batch Escondida Sotol wordt zorgvuldig gedistilleerd met behulp van ambachtelijke technieken,..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen