Traditionele pot gedistilleerde Seychellen cane rum gerijpt in medium toast nieuw Frans eiken is gemengd met hun drie jaar oude ex-bourbon melasse rum en 8 jaar oude Bajan Foursquare melasse rum. Lees meer..
In 2000 bestelden Bernard en zijn vader, Robert, een boek over thuis distilleren en begonnen hun zoektocht naar de productie van "goede" rum. Robert's vader, grootvader René Michel d'Offay, had de interesse van zijn kleinkinderen in het maken van rum gewekt door zijn eigen inspanningen voor het maken van de lokale Creoolse specialiteit, Rum Arrangé. Geïnspireerd door hoe zeelieden fruit en kruiden in alcohol conserveerden, werd Rum Arrangé gemaakt door bladeren, fruit, zaden, schors en andere ingrediënten tot zes maanden te macereren, waarna het werd gedronken als digestief of gezoet met rietsuikersiroop.
Met beperkte toegang tot conventionele distillatieonderdelen gebruikten Bernard en zijn vader hun eigen zwembad in de achtertuin als een tijdelijke koeltoren voor hun geïmproviseerde condensor, gingen ze naar hun plaatselijke supermarkt om gist en geraffineerde suiker te kopen, en begonnen ze te experimenteren.
Ze kregen gezelschap van Bernards oudere broer, Richard, en na meer dan een jaar testen - wat resulteerde in zowel enkele echt twijfelachtige als enkele tamelijk opmerkelijke proefrums - openden ze in februari 2002 officieel de distilleerderij van Trois Frères op de Seychellen. Kort daarna distilleerden en leverden ze hun allereerste bestelling van Takamaka dark rum.
In de loop der jaren hebben Richard en Bernard hun vakmanschap verfijnd door hun eigen gevoel van nieuwsgierigheid en ontdekking, maar ook door de beperkingen en kronkels die gepaard gaan met de afgelegen ligging van de Seychellen. Het heeft invloed gehad op hoe ze hun rum mengen en rijpen, het heeft de rol gesmeed die ze spelen in hun gemeenschap en het heeft gevormd wie ze nu zijn als mensen en als rummakers.
Grankaz vertegenwoordigt echt de Seychellen Rum en toont hun ambacht van rijpen en mengen. Traditionele pot gedistilleerde Seychellen cane rum gerijpt in medium toast nieuw Frans eiken is gemengd met hun drie jaar oude ex-bourbon melasse rum en 8 jaar oude Bajan Foursquare melasse rum. Gebotteld op 45,1%, zonder suiker of kleurstoffen en slechts zeer licht gefilterd.
Tasting Notes:
Deze Rum heeft een kruidige en licht bloemige neus, hints van geroosterde vanille gevolgd door zijdezacht gestoofd fruit en butterscotch karakters. De lagen van complexiteit maken plaats voor een lange afdronk met tonen van geroosterd eikenhout.
Traditionele pot gedistilleerde Seychellen cane rum gerijpt in medium toast nieuw Frans eiken is gem..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen