Pti Lakaz is een eerlijk testament van wat kan worden bereikt met vatrijping van rum op een tropisch eiland. Traditionele uit de pot gedistilleerde Seychellen cane rum uit vier verschillende vaten - waaronder twee portvaten - wordt gemengd met pot en colu Lees meer..
In 2000 bestelden Bernard en zijn vader, Robert, een boek over thuis distilleren en begonnen hun zoektocht naar de productie van "goede" rum. Robert's vader, grootvader René Michel d'Offay, had de interesse van zijn kleinkinderen in het maken van rum gewekt door zijn eigen inspanningen voor het maken van de lokale Creoolse specialiteit, Rum Arrangé. Geïnspireerd door hoe zeelieden fruit en kruiden in alcohol conserveerden, werd Rum Arrangé gemaakt door bladeren, fruit, zaden, schors en andere ingrediënten tot zes maanden te macereren, waarna het werd gedronken als digestief of gezoet met rietsuikersiroop.
Met beperkte toegang tot conventionele distillatieonderdelen gebruikten Bernard en zijn vader hun eigen zwembad in de achtertuin als een tijdelijke koeltoren voor hun geïmproviseerde condensor, gingen ze naar hun plaatselijke supermarkt om gist en geraffineerde suiker te kopen, en begonnen ze te experimenteren.
Ze kregen gezelschap van Bernards oudere broer, Richard, en na meer dan een jaar testen - wat resulteerde in zowel enkele echt twijfelachtige als enkele tamelijk opmerkelijke proefrums - openden ze in februari 2002 officieel de distilleerderij van Trois Frères op de Seychellen. Kort daarna distilleerden en leverden ze hun allereerste bestelling van Takamaka dark rum.
In de loop der jaren hebben Richard en Bernard hun vakmanschap verfijnd door hun eigen gevoel van nieuwsgierigheid en ontdekking, maar ook door de beperkingen en kronkels die gepaard gaan met de afgelegen ligging van de Seychellen. Het heeft invloed gehad op hoe ze hun rum mengen en rijpen, het heeft de rol gesmeed die ze spelen in hun gemeenschap en het heeft gevormd wie ze nu zijn als mensen en als rummakers.
Pti Lakaz is een eerlijk testament van wat kan worden bereikt met vatrijping van rum op een tropisch eiland. Traditionele uit de pot gedistilleerde Seychellen cane rum uit vier verschillende vaten - waaronder twee portvaten - wordt gemengd met pot en column gedistilleerde melasse rum die drie jaar heeft gerijpt in ex-bourbon, evenals een 8 jaar oude Bajan Foursquare melasse rum. Gebotteld op 45,1% ABV zonder toevoeging van kleur of suiker en non-chill filtered.
Tasting Notes:
Deze rum zit vol met rijk fruit, zoals gedroogde abrikoos met tonen van steranijs en gedroogde cacaobonen die uitmonden in een complexe afdronk vol droge specerijen.
Pti Lakaz is een eerlijk testament van wat kan worden bereikt met vatrijping van rum op een tropisch..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen